FOTO HABER

17 Ocak 2013 Perşembe

EKER VE YILDIRIM DİCLE ÜNİVERSİTESİ KÖPRÜ AÇILIŞINI YAPTI

   12.12.2012. Karayolları Bölge müdürlüğü tarafından yapılan Dicle üniversitesi köprülü kavşağın açılışı için Diyarbakır'a gelen Ulaştırma,Haberleşme,  ve Denizcilik Bakanı Binali YILDIRIM,Gıda Tarım  ve Hayvancılık Bakanı Mehdi EKER,Millet vekillerimiz Cuma İÇTEN,Galip ENSARİOĞLU,Oya EONAT, il valimiz sayın Mustafa TOPRAK,kayapınar ilçe başkanımız M.Ali KIRSAÇLI ilçe yönetim kurulumuz ,kadın ve gençlik kollarımız,çok sayıda bürokratlar katılımda bulunuldu.Konuşmacı olarak YILDIRIM partilere hitaben konuşmasında önemli konulara değindi.YILDIRIM 80 yılda Diyarbakır'a  45 km bölünmüş yol yapılırken Ak Parti iktidarı döneminde  ise 327 kilometre bölünmüş yol yapıldığını belirti.Biz bu hizmetleri yaparken batı ile doğuyu birleştirdik aslında ayırım yapmadık,bizde ayrımcılık olmaz birleştiricilik olur.Bu ülkenin kardeşliğe,birliğe ihtiyacı  var.Başbakanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'IN Diyarbakır'ı benimsiyor,önem veriyor.Bu ülke dimdik ayakta kalması için Türküyle,kürt'üyle birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşayacaklardır. Bu terör belasından bir an evvel kurtulması gerek bunun içinde ne gerekiyorsa yapılacaktır.



 YILDIRIM'DAN DİYARBAKIR'A HAVAALANI MÜJDESİ

Bakan yıldırım Diyarbakır'a yapılacak9 kilometre yeni havaalanı için yaklaşık 400 milyon lira harcanacağını söylendi.1,5 yıl içinde 30 kilometrelik çevre yolunu bitireceğiz böylece 43 km çevre yolu Diyarbakır'a kazandırmış olacağız.
    Diyarbakır için hizmetlerimiz devam edecektir,şuana kadar 1 katrilyonu geçti.1 katriyonda yolda Havaalnı çok kapalı  ve dar sahadaydı bu Diyarbakır'a hiç yakışmıyordu  bu uygulama artık sona erdireceğiz.2003 yılında 130 bin olan ziyaretçi şimdi ise 1milyon 800 bin olmuştur.

DİYARBAKIR'A DEMİRYOLU PROJESİ 

YILDIRIM Diyarbakır'a demir yolu projesi var yani ulaşım için her yolları açacağız diyarbakr'ın çehresini yeniden inşa edeceğiz.

EKER DİYARBAKIR'A HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEKTİR.
 Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi EKER Diyarbakır'da devam eden 9 kavşak çalışması devam ediyor bunlarda bitse Diyarbakır 12 Kavşak olacak iki tanesi hal ve migros kavşağı bir Ay içinde bitecektir.Doğum evi ve terminal bölgesindeki kavşaklar ise baharda bitecektir,üçkoyu ve kantar kavşakların çalışmaları başlandı,Gömme taş, TRT kavşakları bağlantı yolları yapılıyor.Bu kavşakların maliyetleri 10,5 milyon liradır.Çevre yollarıyla birlikte bu 443 milyon lira harcanacaktır.


TANITIM MEDYA BAŞKANLIĞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SOSYAL MEDYA *** AK PARTİ KAYAPINAR TANITIM MEDYA BAŞKANLIĞI.

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More