FOTO HABER

23 Ocak 2012 Pazartesi

AK PARTİ BAĞLAR 2 OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI .
















Ak Parti Bağlar İlçe Başkanlığınca 31.12.2011 Tarihinde Gerçekleşmesi Planlanan Kongre . Ak Parti Ailesi Olarak Şırnak Uludere ‘de 35 Vatandaşımızın Hayatını Kaybetmesinden Duyulan Büyük Üzüntüden Dolayı Kongremizi Ertelenmişti . Sn İlçe Başkanımız Yayınladığı Taziye Mesajında Üzüntülerini dile getirip, Hayatını Kaybeden 35 Vatandaşımızın Kederli Ailelerine Başsağlığı Dilemişti .

Ertelenen Kongremiz 22.01.2012 Tarihinde Saat 12:00'da Rönesans Düğün Salonun'da düzenlenen AK Parti Bağlar ilçesi 2. Olağan Kongresi'ne Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in yanı sıra, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Oya Eronat , Süleyman Hamzaoğulları , MYK Üyemiz Necla Hattapoğlu , Kayapınar İlçe Başkanı M .Ali Kırsaçlı ile ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılım Hat safhadaydı . Sn Genel Başkanımız ve Bakanlarımızın Tebrik Mesajları Okundu . Bağlar İlçe Başkanı Erdal Erdal Konuşmasında Bunun bir Bayrak Yarışı Olduğunu Devir aldığı Bayrağı daha İleriye götüreceğinin sözünü veren Erdal Erdal Bağlar İlçesine Canla Başla Gece Gündüz Demeden Hizmet Etmek İçin Var olduğunu Dile Getirdi .Sırasıyla İl Başkanımız Av Halit Advan , Mine Lök Beyaz , Oya Eronat , M . Galip Ensarioğlu kısa birer konuşma yaptıktan sonra Bağlar 2. Olağan Kongresi'nde konuşan Bakan Eker, Diyarbakır'ın şehirleşme konusundaki en büyük sıkıntısını Bağlar ilçesinde yaşandığını kaydetti.

İlçenin yaşadığı sıkıntıları ancak AK Parti'nin çözeceğini söyleyen Eker, şehirleşme konusuna hükümetin büyük önem verdiğini, bunun için özel bakanlık kurduğunu ve bu sayede şehirlerin sıkıntıların daha kolay çözüleceğini ifade etti. Bakan Eker, "Merkezden gönderilen paralar başka şeyler için kullanılıyorsa, biz o şehri kendi haline bırakamayız. Biz merkezi hükümet olarak Diyarbakır'da belediyecilik hizmeti açısından çok zayıf olduğu için çevre yolları, şehiriçi kavşakları yaptırıyoruz" dedi.

Silvan Barajı'nın yapımı için başlatılan çalışmaların sürdüğünü, bir süre önce baraj inşaatının yapımı için kurulan şantiyenin terör örgütü mensuplarınca basılarak, iş makinelerinin yakıldığını aktaran Eker, baraj yapımının işsizlik ve yoksulluğun ortadan kaldıracağını, ancak terör örgütünün bunu istemediğini dile getirdi. AK Parti olarak istismar alanlarını ortadan kaldıracaklarını belirten Bakan Eker, şöyle devam etti:

"Halkımızı demokratik haklardan istifa edecekleri bir sisteme kavuşturacağız, sivilleşmeyi sağlayacağız. Nasıl ki bugüne kadar attığımız adımlarla eskiden yapılan yanlışlara son verdiysek, nasıl ki Kürt kimliği üzerideki inkar ve ret politikalarına son verdiysek, Kürt dilinin önündeki engelleri kaldırdıysak, bunları adım adım daha iyi noktaya götürüyoruz. Bu memlekette yaşayan herkesi medeniyetin nimetlerinden daha fazla istifa edebilecekleri, daha sivil, daha demokratik bir toplum inşaa etme çabası

içerisindeysek, bu çaba sürecinde önümüzdeki engellerle mücadele ediyorsak, aleyhimizdeki çetelerin ve organizasyon ve karanlık odakların bir çok kirli oyun ve tezgahlarını su yüzüne çıkarıp, bunları yargıya teslim ettiysek, bu alandaki mücadelemize devam edeceğiz. Terör örgütü bundan rahatsız oluyor. Terör örgütü, demokratikleşme ve sivilleşmeyle bu meselenin çözülmesini istemiyor. Onun için AK Parti'ye saldırıyor, onun için seçim sürecinde gençlerimize, araçlarımıza taşlı ve molotof kokteyli

atılıyordu. Çünkü bir takım karanlık odaklarla, bir takım karanlık ilişkiler içerisinde olduklarını da bu millete biliyor, AK Parti de biliyor. Bunun için bundan rahatsızlar. Biz, Diyarbakır'da ve Bağlar'da bu karanlık oyunların oynanmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki Diyarbakır'ın ruhu barışın ruhudur, Diyarbakır'da binlerce yıldır bütün dinler, bütün etnik yapılar barış içerisinde yaşadı. Bundan sonra da farklı inançlar ve kültürle barış içerisinde yaşamaya devam edecek.''



49 BİN KAYITLI ÇİFTÇİYE 1 MİLYAR 600 MİLYON NAKİT DESTEK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak kendi hükümetleri döneminde Diyarbakır'daki 49 bin kayıtlı çiftçiye 1 milyar 600 milyon lira nakit tarım desteği yapıldığını hatırlatan Bakan Eker, ''Barış, huzur ve kardeşliği tesis etmek bizim hayata geçireceğimiz en büyük projedir. Ekonomik yatırımlar, işsizlikle mücadele, sosyal projeler ve altyapı ile ilgili diğer projelerin hepsi önemli ama bu proje hepsinin en büyüğü ve en büyüğü ve en önemlisidir" diye konuştu.

Programın ardından Vali Mustafa Toprak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, milletvekilleri Mine Lök Beyaz ve Oya Eronat ile yapımı tamamlanmak üzere olan 13 kilometre uzunluğundaki Şanlıurfa-Elazığ çevre yolunda incelemede bulunarak, çalışmalar hakkında yetkililerinden bilgi aldı. Eker, daha sonra yapımı süren 6 bin kişilik spor salonunda da bir süre inceleme de bulundu.

Bağlar Eski İlçe Başkanı olan Cevdet Kara'dan Görevi Devir Alan Erdal Erdal Kongreye tek liste ile gidilerek . AK Parti Bağlar İlçe Başkanlığı'na seçildi.Oylamadan sonra Gençlik Kolları Ve Kadın Kolları Halaylar zılgıt çekilerek kongreye ayrı bir hava verdiler . Sn İlçe Başkanımız Erdal Erdal Tebrikleri kabul etti ve Partililer Sn İlçe Başkanımızla Resim Çekmek için adeta yarıştılar .Bizde Ak Parti Ailesi Olarak İlçe Başkanımıza Yeni Görevinde Başarılar Dileriz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SOSYAL MEDYA *** AK PARTİ KAYAPINAR TANITIM MEDYA BAŞKANLIĞI.

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More