FOTO HABER

6 Şubat 2012 Pazartesi

AK PARTİ DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI BİNASINA SALDIRI

























AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Avukat Halit Advan, "Halka hizmet etmek dışında hiçbir çabası olmayan AK Parti teşkilatlarına yapılan saldırılar derin bir aczin ifadesidir" dedi. Teşkilat binalarına yönelik yapılan saldırıları kınadıklarını belirterek, bu tür saldırıları hiçbir zaman kabullenmeyeceklerini söyledi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na yönelik molotof kokteylli, havai fişek, ses bombası ve silahlı saldırıları kınamak için basın açıklaması yapıldı. Parti binasında düzenlenen basın açıklamasını AK Parti İl Başkanı Avukat Halit Advan okudu. AK Parti Sur İlçe Başkanı Şafak Yöntürk, Kayapınar İlçe Başkanı M. Ali Kırsaçlı, Bağlar İlçe Başkanı Erdal Erdal ve çok sayıda partilinin katıldığı basın açıklamasında saldırılara sessiz kalan insan hakları örgütlerine sitemde bulunuldu.
Saldırıları şiddetle kınadıklarını belirten AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Avukat Halit Advan, hiçbir gücün kendilerini yollarından alıkoyamayacağını kaydetti. Advan, "Bilindiği gibi 5 Şubat 2012 tarihinde AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na molotof kokteylli ve havai fişek saldırısında bulunulmuştur. Olay yerinde patlamamış bir adet parça tesirli bomba da tespit edildi. Ayrıca parti binamızın arkasındaki kapı ve klimalarımıza av tüfeğiyle saldırıda bulunuldu. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, maddi hasar meydana gelmiştir. Özellikle kadın kolları girişimimize bir saldırı oldu. Kadın kollarımız bir cinayet şebekesinin saldırısıyla karşı karşıya bulunmaktadır. Aynı şekilde 3 Şubat 2012 tarihinde Kayapınar ilçe teşkilatımıza da ses bombası, havai fişek ve molotof kokteylli saldırı yapıldı" dedi.



İNSAN HAKLARI DERNEKLERİNE ÇAĞRI

Konuşmasında tüm bu saldırılar karşısında insan hakları savunucu olan derneklerin ses çıkarmamasına de tepki gösteren Halit Advan, bu derin sessizliği de anlamadıklarını söyledi. Advan, "Defalarca il binamız, ilçe teşkilat binalarımız saldırıya uğramış, partili arkadaşlarımız darp edilmiştir. Tüm bunlara rağmen ne yazık ki insan hakları örgütleri ve demokratik kamuoyu yeterli duyarlılığı göstermemiştir. Mazlum-Der, İnsan Hakları Derneği, Diyarbakır Barosu ve diğer insan haklarına duyarlı olduğunu iddia

eden sivil toplum kuruluşlarının bu olaylar karşısında derin sessizliğini hala anlamış değiliz. Parti binalarımıza yapılan bu menfur saldırıları kınıyoruz. Bunları hiçbir dönem ve hiçbir zaman kabullenmeyeceğimiz ifade etmek istiyorum. Demokratik siyaset alanını korumak, bu alanda rahatlıkla siyaset yapmayı oluşturmak hepimizin görevidir" şeklinde konuştu.



"FARKLI GÖRÜŞLERE TAHAMMÜL EDEMEYENLER SİLAHA SARILIYOR"

Saldırıların arkasında AK Parti'nin başarısının olduğunu belirten Halit Advan, bu başarının bazı kesimleri rahatsız ettiğini söyledi. Advan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Halka hizmet etmek dışında hiçbir çabası olmayan AK Parti'nin teşkilatlarına yapılan saldırılar derin bir aczin ifadesidir. Ancak hiçbir güç bizi hizmet yolumuzdan alıkoyamaz. Ben inanıyorum ki özellikle son aylarda AK Parti'nin başarısı bazı kesimleri rahatsız etmiştir. Bazı kesimler AK Parti'de kavga arıyorsa, bunu bulamayacaklardır. AK Parti'de kenetleme ve hizmeti bulacaklardır. Bizim de siyasi faaliyetleri sürdürme konusunda haklarımız vardır. Farklı görüşlere tahammül edemeyenler, bunu demokratik

zeminde ifade edemedikleri için silaha sarılıyorlar. Biz, bizim dışımızdaki farklı görüşlere tahammül etmeyi kendimize şiar edindik. Bundan sonra da böyle olacaktır. Dilerim ve umarım ki insanların kendilerinin dışındaki siyasi görüşlerin de bu ülkede siyaset yapmasına itirazı olmasın."
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SOSYAL MEDYA *** AK PARTİ KAYAPINAR TANITIM MEDYA BAŞKANLIĞI.

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More