FOTO HABER

17 Mart 2012 Cumartesi

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MARDİNE KATILIM SAĞLANDI

Recep Tayyip ERDOĞAN’IN MARDİN KONUŞMASI

Ak Parti Diyarbakır dan il başkanımız Av. Halit ADVAN ,kadın kolları başkanımız Sibel YAĞMUR, ve yönetimi , kayapınar ilçe başkanı M. Ali KIRSAÇLI, kadın kolları başkanı Vesile KILINÇ ve yönetimi ,Medya Tanıtım başkanı A.Haşim SİZER,yerel yönetimler başkanı Yusuf ziya TALAY, Sosyal işleri başkanı Veysi NART, ekonomi işler başkanı Evren İPEK. Yönetim kurulu İlhami KAHRAMAN,Ahmet AKBA,İzzettin ŞİMŞEK çok karabalık şekilde katılımda bulunuldu. Özellikle’de kayapınar ilçe yönetimin fazlalığı dikkati çekti

Recep Tayyip ERDOĞAN’IN MARDİN KONUŞMASI
Sayın başbakanın salona girmesi görkemliydi
Erdoğan’ın Mardin’deki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bugün Mardin de olan Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN konuşmasında Annelerin ayakları öpülür. Ben her zaman annemin ayaklarını öptüm. Çünkü orda cennetin kapıları var . dedi. Ayrıca bizi biz yapan bu değil mi diyerek halka hitap etti.

Mardin’in Şam’ın kadınları bugün hatırlanmayı daha çok hak ediyor.
Cinsiyet ayrımcılığı en az ırkçılık kadar kötüdür. Kadınlar hem ırkçılık hem de ayrımcılıkla mücadele etmek zorunda kalmışlardır. Fransa’da insanların sıfatı göçmenmiş. Ama bizde insanın sıfatı insandır. Bu bölgedeki kardeşlerimizin demokrasiyi hak edip etmedikleri tartışma konusu yapıldı. Bu tartışmanın yapıldığı yerde kibir vardı. Vicdan gözüyle bakılmadığı ortadadır. Geçmişte Filistin’deki acı da görmezden gelinmiş göz yumulmuştur. Bosna’da kadınların maruz kaldığı olaylara da sessiz kalınmıştır.
Tacize tecavüze uğrayan kadınların yine bu duruma isyan etmesi çözüm süreçlerini arttıracaktır. Kadınlar kendi meselelerine sahip çıktıklarında inanç sahibi erkekleri daima yanında bulacaklarından hiç şüphesi olmasın.
Terörün sonlandırılması noktasında da kadınlarımıza çok büyük bir görev düşüyor. Aralık ayında güvenlik güçlerimiz Cudi’de büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda bazı görüntüler paylaşıldı. Bir komutan saatlerce o insanları ikna etmek için uğraşıyor dil döküyor. Sizi anne babanıza göndereceğiz ailenizle görüştüreceğiz. Bunları söylediğinde 18 yaşlarında gençler çıktı orada. Komutan soruyor ‘Annen baban sağ mı’ diye soruyor. Ben ayrıldığımda sağdı diyor. O mağarada kaldığı sürece mağara durmuştu. Daha 13 yaşından bir çocuğu annesinden babasından çalarak dağa çıkartıyorlar. Ne annesinden babasından haber alamıyor. Yerin 150 metre derinliğinde hapsedilen özel eğitime tabi tutulan çocuklar var.
Bu Türkiye’de halen böyle bir başbakan varsa ve bunu eleştiriliyorsa bu çok iç açıcı bir durumu teşkil ediyor.
Türkiye tarihinin en istikrarlı en güçlü bir dönemi yaşamaktadır. Biz bunu değerinin farkında olmalıyız. Dünya da kaç tane böyle bir lider var bütün dünya böyle bir lideri kıskanırken, hayranlık duyulurken bu Türkiye’de halen elleştiriliyorsa bu zihniyetti asla ve asla kabullenemiyorum.
Bizler çok şanslıyız böyle bir lidere,başbakana sahip olduğumuz için gurur duymalıyız.sayın başbakanın kadına verdiği değeri annesine olan sevgisini düşkünlüğü bizlerde hayranlık bıraktı.



MEDYA TANITIM BAŞKANLIĞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SOSYAL MEDYA *** AK PARTİ KAYAPINAR TANITIM MEDYA BAŞKANLIĞI.

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More