FOTO HABER

10 Mart 2012 Cumartesi

KAYAPINAR DANIŞMA MECLİSİ 10.03.2012

Ak Parti Kaypınar İlçe 1- Danışma Meclisi toplantısı Kayapınar İlçe Başkanlığında Milletvekilleri M. Süleyman Hamzaoğulları, Oya Eronat ve İl Başkanı Av. Halit Advan’ın katılımıyla yapıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan ilçe danışma meclisi toplantısı ilçe başkanı, il başkanı ve milletvekillerinin yaptığı konuşmalarla devam etti.

İlçe başkanı M. Ali Kırsaçlı konuşmasına tüm hazirunu selamlayarak danışma meclisi toplantısının hayırlı geçmesi temennisinde bulundu. Toplantılarımızın temel amacı ilçemizdeki faaliyetlerin gözden geçirilmesi verimliliğin arttırılması sorunların çözülmesi ve istişarelerin yapılmasıdır. Plan ve projeler geliştirerek takım ruhu dayanışma ve birliktelikle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Diyarbakır ilimizin dört merkez ilçe ve 13 taşra ilçesinden biri olan Kayapınar’ımız Diyarbakır’ın yeni yüzü ve vizyonlarından biridir. Ben ve teşkilatım bu zorlu görevde el ele verip durmadan çalışarak Kayapınarı hak ettiği yere getirmeye çalışacağız dedi.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Halit Advan ise bildiğiniz gibi biz il teşkilatı olarak her Cuma günü halkımızla birlikte namaz kılma keyfini yaşıyoruz, bu bizim için çok önemli cumaları bayram olarak düşünüyoruz. Namazın ardından halkımızla olan iletişimimizi daha ciddiye almak, daha düzenli bir hale getirmek ve toplantılarımızı mahallelerimiz de, sokaklarda, kahvehanelerde yapıyoruz her Cuma namazından sonra mahalle muhtarlarımız ve mahalle temsilcilerimizle bir araya geliyoruz bu güzel günlerden birini de dün peyas mahallemizde idrak ettik peyas mahallesi Türkiye’de özelliği olan bir mahalle 130 bin nüfusu ile Türkiye’nin en büyük mahallesi olma özelliğine sahip .Dün peyas mahalle muhtarımızı ziyaret ettik ve halkımızın sorunlarını kendisinden de dinledik. Peyas ta tespit ettiğimiz sorunlardan birincisi hazineye ait olan bazı taşınmazlarda bazı arsalarda yapılmış yapılar var bu evleri yapan insanlar geçmişte bir şekilde gelip şehre yerleşmişler bizim hemşerilerimiz olmuşlar bizim bu hemşerilerimize artık tapularını vermek konusunda bir mükellefiyetimiz var .Bu konuda siz değerli milletvekillerimize görev düşüyor önümüzdeki dönemde 2B yasası çıkıyor 2B yasasının kapsamını biraz genişleterek özellikle şehrimizde ev yapmış bir şekilde orada barınmaya çalışan vatandaşımıza o tapuları verme konusunda bir gayretimiz olmalı ve ben bu konuda değerli milletvekillerimin öncülük yapacağına inanıyorum Allah nasip ederse 2B yasasının kapsamına bunu da katabilirsek özellikle benu-sen de , fiskaya , dicle kentte , ferit bey köşkte , sanayi mahallesinde yaşayan kardeşlerimizin tapularını alması bizim açımızdan çok önemli bunu yapmanın yolu da yasayla bunun önünü açmak bu manada milletvekillerimizin gayret içerisinde olacaklarından eminim. Bir diğer problem ise bildiğiniz gibi peyas mahallemiz büyük bir mahalle ve ciddi anlamda elektrik tüketimi var burada trafoların güçlendirilmesi ve şebekelerin yenilenmesi ile ilgili bir çalışma söz konusuydu dün enerji bakanımızla il teşkilatımızdan bir kardeşimiz görüşme yaptı. Enerji bakanımız Şanlıurfa da bölge illeri temsilcileriyle bir araya gelip her bir vilayetin kendine özgü sorunlarını dinledi bizde kendi memleketimizin sorunlarını enerji bakanımıza birinci elden aktarmış olduk.
Bizler bürokrasi ile halk arasında köprüyüz bu köprüyü bu teşkilat herkesten daha iyi yapmıştır. Ak parti bu köprü görevini Diyarbakır teşkilatı adına tüm Türkiye’nin birincisi olarak yapmıştır. Bizim ak iletişim merkezi dediğimiz bir sistemimiz var akim sisteminde Türkiye’de toplanan taleplerin genel merkeze iletilmesi bakımından ak parti Diyarbakır teşkilatı birinci seçildi. Akimde birinciyiz ben inanıyorum ki önümüzdeki aylarda biz üye kaydında da birinci olacağız. Bunu sağlayacak olanda yine ak partimizin genç çalışkan cefakâr ak kadrolarıdır dedi.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ise konuşmasında dünya kadınlar günü haftası münasebetiyle tüm kadınların kadınlar gününü kutladı. Perşembe ve Cuma günü ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesine dair kanun tasarısı meclis genel kurulunda dört partinin grupları bu kanun teklifine kanun tasarısına evet dediler çok güzel bir ortam vardı yine kadınlarımızla ilgili dün Diyarbakır da bağlar kaymakamlığının yapmış olduğu bir etkinliği gözlemledim. Kadın destek merkezi açılmıştı 27 dalda kurs veriliyormuş bu kurslara bine yakın kadın başvurmuş ve şuan orada kurs görüyorlar boyama, nakış, resim öğrencilere matematik kursu ayrıca çocuğu olan kadınlar için kreş bile vardı.

Tablet konusunda ise şuan tablete geçişte Türkiye’de 17 il ve 52 okul tabletle eğitime geçmiş durumda Diyarbakır’da bu illerden biri 4 okulumuzda tablete geçildi bunlar Ziya Gökalp Lisesi, Ali Gaffar Okkan Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Güzel Sanatlar, Spor Lisesinde 467 öğrenci tablete kavuştu. Diğer okullarımızda kısa sürede tablete kavuşacak bu gecikmenin sebebi tablet üretiminin hala devam etmesi ve bu konuda öğretmenlerinde eğitilmesi gerekiyor akıllı tahtalarda eğitim vermeleri için öğretmenlerde sırayla eğitime tabi tutuluyorlar fatih projesi kapsamında yapılan bu çalışmaların ülkemize şehrimize hayırlı olmasını diliyorum dedi.
Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ise Diyarbakır’da yerel bir gazetede hakkında çıkan kayıp vekil haberine cevaben yaptığı konuşmada haberi okuduğumda haberin aslında başlığının kayıp vekil olduğunun ama Haber altındaki yazının kayıp vicdan, kayıp ahlak, kayıp mantık yazılması gerektiğini düşündüm. Ben Diyarbakır’a gelip gittiğim tarihlerin kaydını havaalanından istettim Milletvekilliğim sürecinde Diyarbakır’a gelmediğim sadece 3 hafta sonu var 1 Ekim cumartesi günü meclisin açıldığı gün bile Diyarbakır’dayım 11.35 uçağıyla Ankara ya gitmişim. Bir diğer hafta sonu ise Başbakanımızın annesinin vefatı nedeniyle gelmedim bir diğeri ise genel merkez tarafından Van’daki deprem nedeniyle van’a gitmem sebebiyle birde kızılca hamam istişare toplantısının olması nedeniyle sadece üç hafta sonu Diyarbakır’a gelmemişim ve bundan dolayı benim Diyarbakır’da olmadığım yazılmış. Ben sekiz ay boyunca hafta sonunu burada geçirmeme rağmen sanki hiç gelmemişim gibi yazılmış geçen hafta OSB’nin toplantısı vardı inanın hiçbir Sivil Toplum Kuruluşundan dört tane üye yokken biz dört milletvekili oradaydık. Diayarbakır il teşkilatı da İl Milletvekillerimizin hiç bir zaman bizleri yalnız bırakmadıklarından dolayı onur duyduklarını dile getiriyorlar . Diyarbakır 1.571.000 nüfusa ulaşmış tabi ki her geldiğimiz zaman bazı insanlarla vatandaşlarımızla hemşerilerimizle görüşebiliyoruz ama herkesle her zaman görüşemiyoruz. Hani ilçe kongremizde Hani’li hemşerileriz dedilerdi ki bizim hiçbir zaman uzman doktorumuz olmadı en fazla burada kalan uzman doktorumuz 3 ay kaldı. Ve ben şahsım iki kere müsteşar yardımcısıyla görüşerek hani ilçemize bu dönemde üç tane uzman doktor gitti şubat ayında kulp ilçemizde hakeza diyordular ki uzman doktorumuz yok yine kulp ilçemize şubat ayında iki tane uzman doktor gitti. Toplam 32 tane uzman doktor sadece şubat ayında Diyarbakır’a geldi. Şuan anlatmaya vaktimiz yok ama bizim sekiz ay boyunca yaptığımız birçok icraat var Elhamdülillah hesabını veremeyeceğimiz hiç bir şey yok alnımız ak vicdanımız Diyarbakıra hizmet etmek için var olduğunu ve bundan gurur duyduğunu diyerek sözlerini tamamladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SOSYAL MEDYA *** AK PARTİ KAYAPINAR TANITIM MEDYA BAŞKANLIĞI.

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More