FOTO HABER

12 Mart 2012 Pazartesi

ÇERMİK 4 OLAĞAN KONGRESİ


ADVANDAN BDP YE ÇAĞRI

Ak Parti Çermik İlçe kongresine giden Ak Parti Diyarbakır İl Teşkilatını Çermik yolu üzerinde ilçe teşkilatları ve partililer coşkulu bir şekilde karşıladılar. Daha sonra Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Halit Advan, Kayapınar İlçe Başkanı M.Ali Kırsaçlı ve yönetim kurulu üyeleri İsmail Babacan, İzzettin Şimşek, M.Süleyman Yakut, Bedri Avcı, Oktay Kaymak ,Kemal Şimşek,Emrullah Kırsaçlı, Ercan Ezgin, Adil Aydın, Cevat Ocakhanoğlu, Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, Belediye Meclis Üyeleri, merkez ve taşra ilçe başkanlarının katılımıyla Çermik kapalı spor salonuna geçildi.Kongre salonun da Partili ve vatandaşların İl Başkanı Advan ve Milletvekili Oya Eronat'a ilgileri oldukça yoğundu .

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kongreye iki liste halinde gidildi. Çermik ilçe başkanlığı için yarışan Nedim Kızıltoprak ve Murat Kara 400 delegenin oyunu alabilmek için yarıştılar. Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ konuşmasın da kongrenin Çermik ilçemize hayırlı olması temennisinde bulundu .

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Halit Advan kürsüye çıkarak delege ve katılımcıları Kürtçe selamlayarak sözlerine başladı. Ak Parti Türkiye’de daha kuruluşunun birinci yılında iktidar oldu hemen ardından Türkiye’nin sırtındaki hortumcuları soyguncuları attı ve Türkiye’yi zenginleştirmeye başladı. Türkiye geçmişte içinde bulunduğu borç batağından çıkarak refah düzeyi yüksek bir hale geldi. Bildiğiniz gibi şuan kongremizi gerçekleştirdiğimiz salon gibi bir çok spor salonu, derslikler yapıldı. Belediye başkanımızla birlikte kaplıcalar için önemli çalışmalar yapıyoruz kalkınma bakanımızdan da bu konuda destek olacakları konusunda söz aldık. Buraya yapılacak her bir yatırım ben biliyorum ki bu şehrin zenginleşmesine sebep olacak buradaki genç kardeşlerimizin işsizlik sorunu da çözülecek.

Bugün burada iki arkadaşımız başkanlık için yarışacak siyasette birlikte yola çıkan birçok kardeşimiz birbirine rakip olabilir şunu unutmayalım hepimiz Ak Partiliyiz, hepimiz Çermikliyiz bugün burada kazanan başkanımızda kaybeden arkadaşımızda bizim ben her ikisini de şimdiden tebrik ediyorum.

Bizler bu tip yarışları demokrasinin gereği olarak kabul edeceğiz seçimlerde her zaman bir den fazla adayla yapılabilir önemli olan yarışta beraber mücadele edip sonra kol kola girip hizmet etmemiz gerekir.

Bizler bu şehrin bu memleketin demokrasisinin refahının gelişmesi için mücadele ediyoruz. Önümüzde bir anayasa süreci var biz bu masadan en son kalkan taraf olacağımızı her yerde beyan ettik Ak Parti temsilcileri anayasa çalışmalarında masadan en son kalkacak taraftır. Buradan BDP’li kardeşlerime vermek istediğim bir mesaj var dilerim ve umarım ki onlarda masadan en son kalkan taraf olmayı kafalarının bir yerine yazarlar çünkü bu ülkenin refahı için gelişmesi için kalkınması için bizim çağdaş demokrat bir anayasaya ihtiyacımız var bu anayasayı ortaya koyma çalışmaları içinde uzlaşma komisyonunda da birilerinin kaçmaması gerekiyor CHP kaçabilir MHP’de kaçabilir ama bizim masada oturmasını beklediğimiz sonuna kadar bizimle mücadele etmesini beklediğimiz BDP’liler var ben onlara sesleniyorum masada kalıp sonuna kadar demokratik çağdaş bir anayasayı birlikte yapalım .Bu dilek ve temennilerimle çok değerli Çermikli hemşerilerime saygılarımı sunuyorum kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ise, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ise konuşmasında dünya kadınlar günü haftası münasebetiyle tüm kadınların kadınlar gününü kutladı. Perşembe ve Cuma günü ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesine dair kanun tasarısı meclis genel kurulunda dört partinin grupları bu kanun teklifine kanun tasarısına evet dediler çok güzel bir ortam vardı yine kadınlarımızla ilgili dün Diyarbakır da bağlar kaymakamlığının yapmış olduğu bir etkinliği gözlemledim. Kadın destek merkezi açılmıştı 27 dalda kurs veriliyormuş bu kurslara bine yakın kadın başvurmuş ve şuan orada kurs görüyorlar boyama, nakış, resim öğrencilere matematik kursu ayrıca çocuğu olan kadınlar için kreş bile vardı. Tablet konusunda ise şuan tablete geçişte Türkiye’de 17 il ve 52 okul tabletle eğitime geçmiş durumda Diyarbakır’da bu illerden biri 4 okulumuzda tablete geçildi bunlar Ziya Gökalp Lisesi, Ali Gaffar Okkan Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Güzel Sanatlar, Spor Lisesinde 467 öğrenci tablete kavuştu. Diğer okullarımızda kısa sürede tablete kavuşacak bu gecikmenin sebebi tablet üretiminin hala devam etmesi ve bu konuda öğretmenlerinde eğitilmesi gerekiyor akıllı tahtalarda eğitim vermeleri için öğretmenlerde sırayla eğitime tabi tutuluyorlar fatih projesi kapsamında yapılan bu çalışmaların ülkemize şehrimize hayırlı olmasını diliyorum dedi.
Konuşmaların ardından yapılan seçimde Murat Kara 215 delegenin oyunu alarak Çermik İlçe Başkanı olarak seçildi.

Kongrenin ardından Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Halit Advan, Çermik İlçe Belediyesine nezaket ziyaretinde bulundular. Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getirerek Milletvekili Oya Eronat’a Çermik İlçesinin tarihi ve turistik yerlerine ait resim albümü hediye etti.

Ak Parti İl Başkanı Halit Advan ve Oya Eronat Çermikte Partililerle küçük bir gezinti yaparak esnafları ziyaret ettiler .Daha sonra Ak Parti Ergani İlçe teşkilatını da ziyaret eden Ak Partililer burada bir süre İlçe Başkanı Mehmet Kaya ile görüştükten sonra ilçeden ayrıldılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SOSYAL MEDYA *** AK PARTİ KAYAPINAR TANITIM MEDYA BAŞKANLIĞI.

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More