FOTO HABER

23 Mart 2012 Cuma

YAŞLILARA SAYGI HAFTASI (18 - 24 Mart)


Ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihleri arası "YAŞLILARA SAYGI HAFTASI" olarak kutlanmaktadır.

Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir.

Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet imkânlar ölçüsünde Devletimiz tarafından verilmektedir. Bu yeterlimi kesinlikle olmamalı onlar sevgi,şefkat ilgi ister bize düşen bu ilgi alakayı onlara vermemiz lazım yaşlılar tıpkı küçük bir çocuk gibidirler hizmet,bakım,sevgi,saygıya ihtiyaçları var herkes bu konuda yükümlü olduğunu bilincinde olmalı.

22.03.2012 Ak Parti kayapınar ilçe başkanlığında yapılan haftalık yürütme toplantısının gündeminde bir konuda yaşlılar haftasıydı.Bu konuda Ak parti geleneklerine dayanan kültürel değerlerimizden miras olarak benimsiyoruz.

Ak parti Kayapınar ilçe teşkilatı olarak buna kayıtsız kalmayıp yaşlılarımızı ziyaret kararını aldık belirlediğimiz yaşlı bakıma muhtaç olan Suphiye AFŞİN ninemizi ziyarette gittik. İlçe başkanımız M. Ali KIRSAÇLI yönetim kurulumuzdan Faruk ASMA,Yusuf ziya TALAY,Haşim SİZER,Bedri AVCI, Veysi NART,Evren İPEK,Cevat OCAKHANOĞLU,Oktay KAYMAK,İzzettin ŞİMŞEK,Fırat FİDAN,Emrullah KIRSAÇLI ve gençlik kolları başkanı Ferhat TUNCAY ‘IN katılımıyla ninemizin sorunları dinleyip 2 yıl önce ameliyat olmasına rağmen rahatsızlığı devam etmesi KIRSAÇLI yönetim kurulu üyemiz olan doktor sayın Bedri AVCI’NIN bizzat ilgilenmesi ve bu konuda Suphiye ninemizin ve diğer yaşlılarımızın sağlık ve huzurlarının yerinde olması için çaba saf etmemiz gerekmektedir.

Bize düşen görevlerde bu zaman aşımında bu yaşlılarımıza manevi desteği sağlamaktır. Belki bunlara yeterli kadar maddi olanak sağlayamaya biliriz ama onların maddiden çok manevi desteğe muhtaçlar.

Biz teşkilat olarak her zaman Engelli ve yaşlılarımızın yanında olmayı bir ilke edinmiş bir partiyiz .

AK PARTİ KAYAPINAR TANITIM MEDYA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SOSYAL MEDYA *** AK PARTİ KAYAPINAR TANITIM MEDYA BAŞKANLIĞI.

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More