FOTO HABER

8 Mart 2013 Cuma

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

08.03.2013 Dünya kadınlar günü bütün dünyada olduğu gibi biz Diyarbakır kayapınar ilçemizde'de kutlamaktayız.Dünya emekçi kadınlar günü her yıl  8 Mart'a kutlanan ve Birleşmiş milletler tarafından bütün dünyada anımsayan uluslar arası bir gün olarak kabul edilmektedir.
      8 Mart 1857  tarihinde ABD nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi şartlarda çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı Ancak polis işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlemesi,arkasından da çıkan yangında işçilerin  fabrika önünde kurulan barikattan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 kişi can verdi ,cenaze töreninde yaklaşık 10.000 kişi katıldı.

     26-27 Ağustos 1910 tarihinde  Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternationaler Fruentag   (international  women's Day-DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ) olarak anılması  önerisni getirdi ve öneri oy birliğiyle kabul edildi.
  Dünyada ve ülkemizde kadınlara uygulanan şiddetler için Ak Parti büyük çalışmalarla yeni önlemler alındı.
    Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN Kadına yönelik şiddet konusu,başta muhalefet olmak üzere kimi çevrelerce siyasi bir istismar aracı olarak kullanılıyor.Şiddet hiç bir zaman bizim politikamızda olmadı ve olamazda, bunun için  gerekli yasalar ve kanun değişiklikleri yapıldı kadınlarımıza yeni haklar tanındı.
  Biz kayapınar ilçe teşkilatı olarakta kesinlikle kadına şiddet uygulamasına karşıyız bu yüzden daima kadınlarımızla birlik te olacağız


TANITIM MEDYA BAŞKANLIĞI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SOSYAL MEDYA *** AK PARTİ KAYAPINAR TANITIM MEDYA BAŞKANLIĞI.

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More