FOTO HABER

21 Ocak 2012 Cumartesi

Diyarbakır Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi yapıldı
















AK Parti Kadın Kolları Diyarbakır İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi, Kaplan Düğün Salonu'nda yapıldı.

Kongreye Ak Parti Diyarbakır Milletvekillerinden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eke , M . Süleyman Hamzaoğulları , Mine Lök Beyaz , M . Galip Ensarioğlu , Oya Eronat , AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu , AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ve Ak Parti İl Başkanımız Av Halit Advan , Kayapınar İlçe Başkanımız M . Ali Kırsaçlı ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle ve Diğer İlçe Başkanlarıyla Partilerin Katılımıyla Kongre Gerçekleşti . Sn İlçe Başkanımız Kırsaçlı Kongreye Gelen Tüm Misafirlerle Tek Tek İlgilendi .

 Kongrede konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti ile Türkiye'nin gündemine birçok yeni hususun geldiğini, kadınların ve gençlerin siyaset alanında topluma daha yararlı hizmetler yapabilecekleri ortamların oluşturulduğunu söyledi.

Türkiye'de kadınlarla ilgili pozitif ayrımcılık kavramının AK Parti ile gündeme geldiğini vurgulayan Eker, milletin sorunlarını toplumun en önemli ve büyük kesimini oluşturan kadınlarla çözme kararlılığında olduklarını belirtti.

''Eğer toplumda acılar yaşanıyorsa bunun büyük yükünü kadınlarımız çekiyor'' diyen Bakan Eker, şöyle devam etti:

''Toplumda gözyaşı dökülüyorsa büyük kısmını annelerimiz kadınlarımız döküyor. Eğer evde bir işsiz varsa, en çok sıkıntıyı eşi veya annesi çekiyordur. Tarımsal kalkınma içerisinde kadınlarımızın rollerinin daha da artırılmasını, sosyal ve ekonomik statülerinin daha iyi bir noktaya gelmesini amaçlıyoruz. Biz 9 bölgede çalıştay yaptık. Bu çalıştaylara binlerce kırsal alanda yaşayan kadın katıldı. İlk olarak ulusal alanda kadın çalıştayı yapıldı. Burada özellikle kadınlarımıza dönük ulusal veri bankasının oluşturulması, kırsal alanda kadının konumunun iyileştirilmesi ve kapasitenin artırılması, eylem planının sonuçlandırılması, bunların hayata geçirilmesi için tedbirlerin alınması amaçlandı.''

Bakan Eker, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak, üyelerinin tümü kadınlarından oluşan tarımsal kalkınma kooperatiflerine öncelik verdiklerini ifade ederek, ''Üyelerinin tamamı kadın olan 27 tarımsal kalkınma kooperatifi desteklendi. Onların sadece kurdukları kooperatiflere destek vermekle kalmadık, o kooperatiflerin ürünlerini işleyebilecekleri, paketleyip ambalajlayabilecekleri tarıma dayalı sanayi tesislerine de yüzde 50 hibe destek uygulaması getirdik'' dedi.

''Erkek işsiz kalınca, acısını kadınlar çekiyor''

Toplumda sorunlar çözülecekse, kadınların görüşlerinden, katkılarından ve gayretlerinden muhakkak istifade edilmesi gerektiğine işaret eden Bakan Eker, kadınların en çok sıkıntı çektiği konunun işsizlik olduğunu söyledi.

Bölgede işsizliğin ortadan kaldırılması için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Bakan Eker, şöyle dedi:

''Erkek işsiz kaldığı zaman acısını daha çok kadın çekiyor. Oğlu işsizse hanım kardeşimiz onun eziyetini çekiyor. Eşi işini kaybetmişse, sıkıntısı ona yansıyor. Kendi işsizse zaten o sıkıntı kendisinindir. Biz bu bölgede işsizliği ortadan kaldırmayla ilgili birçok proje hayata geçirdik. Biz ne kadar işsizliği ortadan kaldırmak için uğraşıyorsak, birileri bu bölgede işsizliğin artırılması için, işsizliğin önlenmesinin önüne set çekmek için gayret gösteriyorlar. Biz baraj projesi hazırlıyoruz, temel atacağız, onlar gidip buraları yakıyorlar, araçları yakıyorlar. Niye- Baraj yapılırsa işsizlik ortadan kalkacak, işsizlik kalkarsa toplumun refahı artacak, huzur bulacak, barış daha çok gelecek. Bunlar bunu istemiyor, biz de onlara inat, bu çabaları sürdürüyoruz. Onlarla mücadele ediyoruz, mücadelemiz bundan sonra da devam edecek.''

''Geçmişte yapılan hatalardan ders alalım''

Eker, sorunların, demokratikleşme ve sivilleşmeyi geliştirmek suretiyle çözülmesi gerektiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz diyoruz ki; anneler gözyaşı dökmesin, anneler ağlamasın, anneler, eşlerini, evlatlarını, kardeşlerini, yakınlarını kaybetmesin, barış ve huzur olsun. Sorunlarımızı oturalım, konuşalım. Sorunlarımızı demokratik usullerle, demokratikleşmeyi geliştirmek suretiyle, sivilleşmeyi geliştirmek suretiyle çözelim. Geçmişte yapılan hatalardan ders alalım, bu hataları tekrarlamayalım. Geçmişte yapılan yanlışların arkasında durmayalım. O yanlışları çözelim, o yanlışların sonuna kadar sebeplerini bulalım, hesap soralım. Diyarbakır'da İçkale bölgesinde şimdi kazılar yapılıyor. 19 tane, hangi zamanda kime ait olduğu henüz belli olmayan kemikler çıkıyor. Bakın bu çalışmaların hepsi, bunlara dönük olarak, inceleme, soruşturma, araştırma, kazılar, bunların faillerinin ortaya çıkarılması konusunda AK Parti döneminde ciddi çabalar var. Çok ciddi gayretler var.''

''Demokratikleşme ve sivilleşme alanında, biz birçok çeteyle, birçok illegal örgütle hep mücadele ederek geldik'' diyen Bakan Eker, şöyle konuştu:

''Onlar, çeşitli entrika ve tezgahlarla bizim ve milletimizin arasını açmaya çalıştılar. Ama her seferinde milletimiz, bizim ne yaptığımızı bildi, bize milletimiz sahip çıktı. Bunun içindeki en büyük paylardan bir tanesi kadınlarımıza aittir. O nedenle kadınlarımızın yapacağı her siyasi faaliyet, bizim milletle buluşmamıza kilometre taşı olacaktır. Seçimlerde sokak aralarında AK Parti'li kadınlarımıza çirkin saldırılar oldu. Ama yiğit hanım kardeşlerimiz, onların karşısında durdu, yiğitçe düşüncelerini savundular. AK Parti düşüncesini Diyarbakır'da da yaymaya daha ileriye götürmeye çalıştılar.''

''Bu topraklarda yeri geldi, bir kuru ekmeği paylaştık''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu da statükocu zihniyetin Diyarbakırlılara neler yaşattığını çok iyi bildiğini belirterek, ''Biz bu mücadelenin içinden geliyoruz. Ret, inkar ve asimilasyon politikalarını da biliyoruz'' dedi.

Mevlana ne kadar bu toprağın insanıysa, Ahmedi Hani'nin de o kadar bu toprağın insanı olduğunu vurgulayan Aksu, şunları söyledi:

''Yunus Emre bu toprağın ne kadar sesiyse, Mele Ceziri de işte o kadar bu toprağın sesidir. Hacı Bektaş-ı Veli ne kadar bu toprağın evladıysa, Faki Teyra da İbrahim Gülşeni de bu toprakların evladıdır. Aşıklar, ozanlar nasıl bu toprakların sesi, nefesiyse, dengbejler de aynı şekilde bu toprakların sesidir. Diyarbakır'ın incisi Ulu Camii'de cemaatimiz hangi kıbleye dönüyorsa, İstanbul Süleymaniye'de, Edirne Selimiye'de, Ankara Hacıbayram'da da aynı kıbleye dönüyoruz. Birlikteliğimiz için bundan daha güçlü bir hamur olabilir mi- Biz bu topraklarda yeri geldi bir kuru ekmeği paylaştık, katığımızı paylaştık. Sevinci nasıl paylaştıysak hüznü de, gözyaşını da öyle paylaştık.''

Bu bölgede yıllarca uygulanan ret, inkar ve asimilasyonun AK Parti iktidarıyla sona erdiğini belirten Aksu, ''Kürt meselesinin çözüm sürecini samimice, dürüstçe biz başlattık. Bu ülkede kalıcı barışçıl bir çözümün ilk kapısını biz araladık. TBMM'de bu meselenin tartışılmasını biz sağladık. Biz diyoruz ki; gelin meselemizi diyalog yoluyla konuşarak, demokrasi zemininde, TBMM zemininde çözelim'' dedi.

Türkiye'nin bütün meselelerinin düğümlendiği anayasa sorununun, ileri demokrasi ve güçlü Türkiye için en önemli konu olduğunu ifade eden Aksu, ''Muasır medeniyet hedefimizin gerçekleşmesinin yolu yeni bir anayasa ile geleceğe yürümektir. AK Parti'nin yürüttüğü başarılı çalışmalar, bu cennet vatanda 'etnik çatışma ihtimali'nin hayallerini kuranların heveslerini kursaklarında bırakacaktır. Bu çalışmalar, kardeşliğimizin çimentosu, toplumsal barışımızın teminatı olacaktır'' diye konuştu.

Güldal Akşit

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ise kadınların, siyasetin temel taşı olduklarını dile getirerek, kadına siyasette en çok yeren ve değer veren partinin AK Parti olduğunu söyledi.

Kadının siyasete müdahil olduğu yerde kavganın azaldığını, barış ve uzlaşmanın geldiğini vurgulayan Akşit, şöyle dedi:

''Eylül ayı itibarıyla 2 milyon 100 bin üyesi bulunan dünyanın en büyük kadın sivil toplum örgütü durumundayız. Bunun 350 bini de siyasetin içinde aktif olarak yer alıyor. Kadının elinin değmediği bir iş tam manada bitirilmiş, tamamlanmış bir iş değildir. Kadının siyasete müdahil olduğu yerde kavga azalıyor, barış ve uzlaşma geliyor. Kadın siyasete seviye, nezaket ve zarafet getiriyor. AK Parti'de kadın, oy toplayan veya vitrin oluşturan bir obje yada bir figüran değil, siyasetin inceliklerini yakalamış, öznesi durumundadır. Kadının olmadığı bir yerde siyaset başarılı değildir.''

Kongreye katılan AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, Galip Ensarioğlu ve Süleyman Hamzaoğulları da birer konuşma yaptı.

Eronat, 2014'de yapılacak belediye seçimlerinde kadınlardan var güçleriyle çalışmalarını isteyerek, ''Tüm baskılar ve hilelere rağmen 2014'de yapılacak belediye seçimlerinin kazanılmasını istiyorum. Kadınların bunu başaracağına inanıyorum. İnşallah bu şekilde bu şehre huzur gelecek, güzellikler gelecek'' dedi.

Kongreye katılanlar, daha sonra birlikte pasta kesti. Kongrede yapılan oylamanın ardından Sibel Yağmur, Diyarbakır Kadın Kolları Başkanlığına seçildi.























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SOSYAL MEDYA *** AK PARTİ KAYAPINAR TANITIM MEDYA BAŞKANLIĞI.

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More